Michał Marciniak
Gabinet Premium
02 Wrze

Przepis na faszerowaną cukinie

Lato się kończy, ale to nie oznacza, że nie możemy korzystać z dobrodziestw tej przepięknej pory roku! Mam dla was przepis na faszerowaną cukinie, niewiele pracy, a za to jaki smak i zadowolenie na buziach rodziny :) 

Co będzie nam potrzebne?
- 600g (1 duża) cukinia
- 100g (porcja) mięsa mielonego z indyka
- 25g (1/2 sztuki) cebuli
- 10g (1 łyżka) oleju rzepakowego lub oliwy
- 15g (1 łyżka) koncentratu pomidorowego
- 30g (3 łyżki) kaszy kuskus
- 50g (porcja) sera feta

Sposób przygotowania:
Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać mięso, doprawić wedle uznania i podsmażyć. Kaszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do mięsa dodać kaszę, koncentrat, pokruszony ser i wymieszać. Cukinie umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do środka wyłożyć farsz i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut.

Twój komentarz




POKAŻ