Michał Marciniak
Gabinet Premium
29 Maj

Wiosenny przepis na szparagi w szynce parmeńskiej

Sezon na szparagi ruszył w maju, a nie warto tego przegapić, bo kończy się już w czewcu! Stąd bardzo krótko możemy się nacieszyć świeżytkimi szparagami i wypróbować je w swojej kuchni. Wykorzystując ten czas dzielę sie przepisem na fenomenalne połączenie szparagów z szynką parmeńską. Niezwykle szybkie, z małą ilością składników i dziecinne proste przygotowanie! 

Składniki

  • 50g - 1/2 opakowania - szynki parmeńskiej
  • 10 g - 1 łyżka - oliwy z oliwek
  • 300 g - 10 sztuk - szparagów
  • sól pieprz


Szparagi umyć, oczyścić z części niejadalnych odłamując zdrewniałe końcówki. Szynkę podzielić wzdłuż tak, by powstało 10 kawałków, i obwinąć szparagi. Skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 8-10 minut.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ