Michał Marciniak
Gabinet Premium
09 Luty

Przyszła pora na tłusty czwartek, a więc i pączki! Tylko w wersji LIGHT

Tłusty czwartek, a więc i na pewno pączki. Tradycyjne, w polewie, z marmoladą, a może z czekoladą? Jest masa dotęspnych przepisów i rodzaji. A co powiecie na pączki, tylko, że nieco lżejsze? 

Nie odchodzą wyglądem ani smakiem od zwykłych pączków, a na pewno są dużo zdrowsze i mają sporo białka!

Koniecznie spróbujcie przepisu i dajcie znać ile pączków zjedliście :) 

Co nam jest potrzebne do przygotowania FIT pączków? 

 

  • 1 szklanka mąki pszennej typ 1850
  • 250 g sera twarogowego półtłustego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 8 łyżeczek marmolady różanej.

Sposób przygotowania:
Jajko z serem i ksylitolem zmiksować mikserem. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, zagnieść ręcznie ciasto.
Pokroić na osiem części. Do środka dodać marmoladę i dokładnie skleić formując kształt pączka. Kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (zachować odstępy). Piec 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Posypać pudrem z ksylitolu.

 

Twój komentarz




POKAŻ