Michał Marciniak
Gabinet Premium
09 List

Śliwki pod owsianym crumble - pycha jesienny przepis!

Jesień i deserek? A czemu nie! Idealna propozycja dla tych co lubią pochrupać coś słodkiego :)

Składniki na 2 porcje

300g (porcja) śliwek
60g (6 łyżek) mąki owsianej
30g (3 łyżki) erytrolu
25g (duża łyżka) masła

Z owoców usunąć pestki, podzielić na połówki i przełożyć do płytkiego naczynia żaroodpornego lub kokilek. Masło rozpuścić i wymieszać z mąką oraz erytrolem. Posypać owoce powstałą kruszonką i zapiekać 25 minut w temperaturze 200 stopni bez przykrycia. Opcjonalnie przyozdobić cynamonem przed podaniem . Można podawać z jogurtem naturalnym.

Kolejne przepisy będą publikowane w komentarzach pod tym postem.

Twój komentarz




POKAŻ