Przepis na vurry z mlekiem kokosowym i warzywami
Składniki:
300g (1/2 średniej) cukinii
100g (1/2 średniej) papryki
100g (10 łyżek) mleka kokosowego z puszki
5g (1 łyżeczka) oliwy z oliwek
2g (kawałek) imbiru
1-3g (do smaku) pasty curry lub przyprawy curry
100g (porcja) tofu lub fileta z kurczaka
50g (1/2 woreczka) ryżu
Tofu lub fileta pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni z oliwą do zarumienienia. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa/tofu i lekko podsmażyć. Następnie dodać mleko kokosowe, starty imbir i curry, wymieszać i dusić do lekkiego zredukowania sosu. Opcjonalnie doprawić wedle uznania. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.
Kontakt:
- 579 631 603
Michał Marciniak
OPINIA PACJENTA: Trafiłem do Pana Michała, ponieważ lekarz prowadzący zlecił dietę. Początkowo strach co to będzie za dieta, jak będzie wyglądać konsultacja itd. Jestem już pod okiem dietetyka prawie pół roku, a udało mi się już schudnąć prawie 20 kg, lekarza zadowolony, a ja ...
Twój komentarz