Michał Marciniak
Gabinet Premium
10 Paź

Korzenna owsianka ze śliwkami - jesienny przepis z okazji Dnia owsianki!

Owsianka, czyli energetyczne, smaczne i słodkie śniadanie. Nasyca na długo i świetnie sprawdza się o poranku. Dziś obchodzimy Światowy Dzień Owsianki! Smacznego!

Korzenna owsianka ze śliwkami 

50g (5 łyżek) płatków owsianych 
200g (porcja) mleka 
12g (1 łyżeczka) miodu 
10g (1 łyżeczka) masła orzechowego 
15g (1 łyżka) dowolnych orzechów 
100g (4-5 sztuk) śliwek 
1-2g (do smaku) cynamon i imbir w proszku 

Płatki zalać mlekiem i odstawić do napęcznienia. Następnie podgrzać w rondelku do zagotowania dodając cynamon i imbir do smaku. Przełożyć owsiankę do miseczki, dodać śliwki, miód, masło orzechowe i orzechy.

Twój komentarz




POKAŻ