Składniki:
Cytryna, sok - 3 g
Groszek zielony mrożony - 110 g
Kurczak, filet - 70 g
Makaron penne pełnoziarnisty - 70 g
Olej rzepakowy - 10 g
Pieprz biały mielony - 2 szczypty
Przyprawa papryka - 1 łyżeczka
Sól - 2 szczypty
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Fileta pokroić na kawałki, przyprawić szczyptą soli, pieprzu i papryką czerwoną w proszku. Następnie usmażyć na rozgrzanej patelni z łyżeczką oleju do miękkości. Groszek podgotować chwilę w wodzie, aż zmięknie. Przełożyć do blendera, dodać łyżeczkę oleju, sól, pieprz, sok z cytryny do smaku i ewentualnie odrobinę wody z gotowania. Całość zmiksować. Gotowy sos wyłożyć na makaron, na wierzchu ułożyć kawałki kurczaka.
Twój komentarz