Kiedy jesteście przesyceni jedzeniem grilla w tym okresie gdzie jest go najwięcej polecam zrobić sobie taką roladkę. Jest delikatna, lekka, smaczna i zdrowia. Przygotowana na parze zapobiegnie wysuszeniu się piersi kurczaka, jak to bywa w przypadku jej pieczenia :)
Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy ze wszelkich niedokonałości. Przecinamy ją wzdłuż do połowy, ale tak aby nie przecinać jej do końca i zostawić 1-2 cm od krawędzi. Następni rozkładamy rozrkojoną pierś, umieszczamy ser mozzarella, pomidory suszone, możemy dodać ulubionych przypraw lub inne ulubione dodatki jak np. szynka. Rolujemy roladkę z zawartością w środku, żeby się nie rozwaliła można ją przekuć wykałaczką i umieszczamy w parowarze lub piekarniku. Tak przygotowaną pierś w parowarze gotujemy przez 20-30 minut, w piekarniku podobny czas w temperaturze 200 stopni. Brokuł gotujemy z kurczakiem na parze lub gotujemy w wodzie.
Smacznie i zdrowo !
Twój komentarz