Michał Marciniak
Gabinet Premium
06 Maj

Świetna przekąska z dipami dla rodziny i znajomych

Taka przekąska to świetny pomysł na coś chrupiacego podczas imprezy, spotkania z przyjaciółmi czy senansu filmowego

Na talerzu zagościły: blanszowany brokuł, marchewka, papryka i seler naciowy. Warzywa podane są z dwoma dipami na bazie jogurtu naturalnego: dip orzechowy z suszonymi pomidorami i bazylią oraz dip ziołowy ze szczypiorkiem pietruszką i cebulką.

Składniki i sposób przygotowania:

Brokuł dzielimy na różyczki, myjemy i blanszujemy ok. 3 minut, marchewkę, paprykę i seler naciowy obiaramy i kroimy w paski. Dipy: kubek jogurtu naturalnego dzielimy na pół w dwóch naczyniach, do jednego doajemy pokruszone orzechy włoskie około 4 sztuk, cienko pokrojone 4 sztuki suszonych pomidorów, łyżkę świeżej lub pół łyżeczki suszonej bazylii i wszystko mieszamy. Drugi dip, łączymy naturalny jogurt ze szczypiorkiem, pietruszką i drobno pokrojoną młodą cebulką. 

Twój komentarz




POKAŻ