Michał Marciniak
Gabinet Premium
24 Kwie

Proste wiosenne kanapki z awokado i serem

Wiosenne kanapki cieszą oko: ser żółty + rukola + awokado + słonecznik = przepis na udany poranek i wartościowe śniadanie!

Składniki: 

ser żółty edamski/gouda - 20 gram (2-4 plastry)

pieczywo pełnoziarniste - 2 kromki

szczypiorek - 2 łyżeczki

oliwa z oliwek - 2 łyżeczki 

rukola - 10-15 gram 

awokado - 30 gram

słonecznik - 1 łyżka

Kromki skropić oliwą, można użyć także w rozsądnej ilości masła. Ułożyć na kanapkach rukolę, na to ser, posmarować awokado lub ułozyć plasterki (w zależności od poziomu dojrzenia awokado), obsypać szczypiorkiem i słonecznikiem. Bardzo zdrowa i pożywna, a przy tym smaczna wersja kanapek :)

Twój komentarz




POKAŻ